۷ مزایای اثبات‌شده شکلات سیاه برای سلامتی

شاید شنیده باشید، شاید نه، شاید کم شنیده باشید، اما خبر خوب این است که شکلات سیاه دارای مزایای بسیار زیاد و دارای مواد مغذی فراوان برای سلامتی است. این شکلات که از بذر درخت کاکائو ساخته شده است، یکی از بهترین آنتی‌اکسیدان‌های شناخته شده است. این شکلات همچنین خطر بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. در کل این مطلب، منظور ما از شکلات سیاه، شکلاتی است که دارای حداقل ۷۰ درصد کاکائو است. اما در این مطلب قصد داریم تا با هفت مزایای کاملا علمی و اثبات شده شکلات سیاه آشنا شویم:

  1. شکلات سیاه ماده‌ای بسیار مغذی است: شکلات سیاه دارای مواد مغذی بسیار بالا، فیبر غنی و مواد مفید معدنی است. جالب است بدانید که ۱۰۰ گرم شکلات تیره حاوی مواد زیر است:
    • ۱۱ گرم فیبر
    • ۶۷ درصد RDI برای آهن
    • ۵۸ درصد RDI برای منیزیم
    • ۸۹ درصد RDI برای مس
    • ۹۸ درصد RDI برای منگنز
    • همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم، فسفر، روی و سلنیوم است. البته شکلات‌خورها می‌دانند که ۱۰۰ گرم مقدار زیادی است و لازم نیست یک‌جا مصرف شود. این صد گرم حاوی ۶۰۰ کالری و مقدار متوسطی از قند نیز هست.
  2. منبع قدرت‌مند آنتی‌اکسیدان‌ها: شکلات تیره با ترکیبات ارگانیک که از لحاظ زیست‌شناختی فعال هستند عمل می‌کند و به عنوان آنتی‌اکسیدان ها خود را نشان می‌دهند. این‌ها شامل پلی‌فنولها، فلاونول‌ها و کاتچین‌ها هستند.
  3. می‌تواند جریان خون و فشار خون پایین را بهبود ببخشد: فلاونول‌های موجود در شکلات تیره می‌توانند اندوتلیوم و پوشش‌های شریان‌ها را برای تولید اکسید نیتریک تحریک کنند. یکی از عملکردهای آن نیز، ارسال سیگنال به شریان‌ها برای استراحت است که مقاومت در برابر جریان خون را کاهش می‌دهد و بنابراین فشار خون نیز به دنبال آن کاهش چشم‌گیر خواهد داشت.
  4. افزایش کلسترول خوب (HDL) و محافظت چربی بد (LDL) از اکسیداسیون: بر اساس این بند، شکلات سیاه تا حد زیادی قادر خواهد چندین عامل و خطر مهم برای بروز حملات قلبی را کاهش دهد. در یک مطالعه کنترل شده، پودر کاکائو به طور معنی‌داری باعث کاهش کلسترول LDL اکسید شده در مردان شد و همچنین HDL را افزایش داد و LDL کل برای افرادی که دارای کلسترول بالا بودند کاهش پیدا کرد. بنابراین کاکائو این اکسیداسیون را یا از بین می‌برد یا به طرز قابل توجهی کاهش می‌دهد.
  5. خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد: با توجه به محافظت بسیار خوب شکلات سیاه نسبت به اکسیداسیون کلسترول بد و در نتیجه خطر حملات قلبی کاهش پیدا خواهد کرد. طی مطالعات انجام شده، مصرف کاکائو به صورت روزانه طی ۱۵ سال خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش قابل توجهی می‌دهد.
  6. پوست شما را در مقابل اشعه مضر نور خورشید محافظت می‌کند: ترکیبات زیست‌فعال در شکلات تیره نیز  برای پوست شما مناسب است. فلاونول‌ها می‌توانند از آسیب‌های خورشید محافظت کنند، جریان خون را به پوست افزایش دهند و تراکم پوست و هیدراتاسیون را افزایش دهند. با ماساژ شکلات سیاه به پوست خود در بلندمدت، محافظت از اشعه نور خورشید به حداکثر خود خواهد رسید.
  7. عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد: یک مطالعه علمی نشان داد که مصرف پنج روز از شکلات سیاه، عملکرد مغز را به طور قابل ملاحظه‌ای بهبود بخشید.

کاکائو تاثیر بسیار زیادی در افزایش گردش خون، کاهش حملات قلبی و بهبود عملکرد مغز دارد. شکلات سیاه با کاکائوی بالای ۷۰ درصد هم خوشمزه است و هم تاثیر بسیار زیادی در عملکرد شما دارد. یادتان نرود که این کاکائو برای ماساژ و آرامش بیشتر شما نیز استفاده می‌شود.

 

منبع: خط سلامتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *